terug naar de inhoudsopgave

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Muiden: hoe lang nog een schat van een stad...

Met meer dan gewone belangstelling heb ik het emotionele , maar naar mijn gevoel volkomen oprechte ingezonden stuk van Otto Holzhaus op deze site gelezen .

De gemeente Muiden teert inderdaad graag op raadsbesluiten die vaak ver in het verleden genomen zijn en houdt nu dus ook weer krampachtig vast aan de eis om alleen weg verbreding van de A1 toe te staan mits de brug wordt vervangen door een aquaduct.

Dat Muiden een piepkleine gemeente is moge bekend zijn , zo'n 4000 inwoners in het stadje Muiden en 3000 in het dorp Muiderberg spreekt in het jaar 2000 in politieke zin niet zo erg tot de verbeelding met name als het om daadkracht gaat.

Dat wij vrijwel niets te vertellen hebben als het gaat om grootschalige zaken als deze is dus weer eens bewezen door het jongste ministeriële optreden en is de gemeente Muiden nog even zoet gehouden door de toezegging dat zij met eigen leuke alternatieve invullingen mag komen, overigens zonder enige garantie dat hier serieus naar gekeken zal worden laat staan dat deze kansen zouden hebben om gerealiseerd te worden.

Het gemeentebestuur stelt de leefbaarheid van de vesting Muiden voorop , meent dat het realiseren van een aquaduct hiervoor de oplossing zou zijn en propageert doodleuk een groot-stedelijke oplossing om haar gelijk te kunnen financieren.

Voorbij wordt gegaan aan het feit dat het zoeken naar financiële middelen voor het oplossen van verkeersproblematiek rond Rijkswegen geen taak is voor een gemeentelijke overheid.



Het is , nogmaals , toch niet aan onze piepkleine gemeente om de Rijksoverheid te voorzien van financieringsmodellen waarbij het inmiddels meer dan haastig gelanceerde model de zelfmoord van het vestingstadje Muiden zou kunnen inluiden en onze gemeentekas ten onrechte weer veel geld gaat kosten?

Het valt inderdaad te hopen dat het storm loopt op de publieke tribune bij de commissievergadering van 7 december a.s. ( waarbij ik helaas niet zelf aanwezig kan zijn ) en onze raadsleden alsnog goed wakker worden geschud , want het Koprol-verhaal heeft kennelijk al velen van hen bij voorbaat in slaap gesust.

14 december a.s. mogen onze volksvertegenwoordigers dus het huidige pre-advies van het College van B&W al of niet onderschrijven.

Het zal voor velen van hen niet meevallen zo'n " wereldwijs " rapport van adviesbureau Koprol op al zijn consequenties te beoordelen en het gezonde verstand zal de doorslag moeten geven .

B&W hebben kennelijk al gekozen en op zich mag dat een knappe prestatie worden genoemd in de korte aanlooptijd van dit fnuikende onderwerp.

KOLPRON is door Otto Holzhaus wellicht onbedoeld omgeturnd tot KOPROL en dat betekent overigens ook buiteling en het valt te hopen dat dit Muiden bespaard blijft en de gemeenteraad met beide benen op Muidens grond blijft staan.........

MUIDEN EEN SCHAT VAN EEN STAD - hoe lang nog ????
wiebe hofman h.b.o. architekt b.n.a. b.v. muiderberg
terug naar de inhoudsopgave


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: