NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS Keutels voor bij de oliebollen.
30-dec-2002
+ Heel Muiden heeft 'de koker met de kalender' ontvangen. Het is de eerste stap naar buiten van de Stichting Muiden 1050 sinds de druk bezochte bijeenkomst in de kazerne, toen de vier thema's voor de jubileumviering uit de doeken werden gedaan en iedereen werd uitgenodigd om met suggesties te komen. Het enorme succes van die avond vindt zijn neerslag in deze professionele gelegenheidskalender.
+ Het kleurrijke drukwerk is een fraaie, maar vooral ook duidelijke uitvoering van het streven om de hele Muider bevolking bij de evenementen te betrekken. De Muiden 1050 kalender biedt praktische informatie en is ook nog eens mooi genoeg om er een warm plekje in huis voor vrij te maken. Vergeet niet de data over te pennen in uw agenda. Vaker naar de WC gaan kan ook.
+ Wat de festiviteiten zelf betreft: natuurlijk konden niet alle suggesties vanuit de bevolking worden gehonoreerd. Er werd een keus gemaakt. Zo moeten we veel naar de kerk, maar er staan ook uitbundige volksfeesten op stapel. Die zijn te herkennen aan de rode stippen op de verschillende data.
+ Ze hebben de spanning er bij de Stichting Muiden 1050 wel in weten te houden. Totnogtoe kwam alleen iets in de pers over het gratis jubileumboekje dat volgend jaar wordt verspreid. Wie ongeduldig naar de site van de Stichting surfte, kon daar tot 24 december jongstleden lezen dat de laatste wijziging dateerde van 14 juli 2002. Het gevolg was dat de site de laatste maanden nauwelijks, en op sommige dagen in het geheel niet bezocht werd. Met 7 bezoeken was 26 november jongstleden een uitschieter. De schade zal nu wel gauw zijn ingehaald, want zodra er nieuws te vertellen valt, zal dit ongetwijfeld snel op internet komen. Daar heb je een site voor. En dat er nieuwtjes te verwachten zijn, ligt voor de hand, want de evenementen mogen dan op de kalender vermeld zijn, de nadere bijzonderheden moeten nog volgen.
+ Cor Smolders, ook wel bekend als Cor Folders, is heel wat minder blij met de kalender dan de rest van Muiden. En dat terwijl hij het fraaie drukwerk nog niet eens had gezien. Het bleek hem dat er veel en veel meer tijd en moeite in de bezorging van de kokers ging zitten dan hij had verwacht. Normaal gesproken valt het voor Cor en zijn maatje altijd wel te behappen als er een 'grote ronde' moet worden gemaakt. Voor drieduizend bezorgstukken, die in de bus moeten vallen in Muiden, Muiderberg en de 'buitengebieden' (boerderijen, afgelegen huizen en arken) draait Cor Smolders zijn hand niet om.
+ In dit geval moesten Cor en zijn maatje regelmatig naar de schuur achter het oude postkantoor waar twee pallets met voorraad stonden om de lege tassen weer met volle kokers te vullen. Toch zat het extra werk 'm niet in het ongebruikelijke formaat en het gewicht van het bezorgstuk. Er was een groter probleem. Op veel meer plaatsen dan hen lief was wilden de kokers niet door de brievenbus. Bijvoorbeeld bij een aantal straten in Mariahoeve en de Bouvywijk en ook in Klapwijk.
+ Zo was het op het Karveel en de Fluit huis aan huis wringen geblazen met de kokers, terwijl merkwaardig genoeg op de Werven de brievenbussen een ietsje breder bleken te zijn, waardoor de koker soepel naar binnen floepte en tevreden op de deurmat plofte. De Weesperstraat was al evenmin een probleem, maar op de Vechtkade moest de kalender weer naar binnen worden gewurmd.
+ De bezorgers hadden weinig keus bij de brievenbussen die niet mee wilden werken. Ze moesten òf zo goed en zo kwaad als het ging de koker op het adres achterlaten, óf de bus gewoon overslaan. Wie Cor Smolders een beetje kent, weet dat hij dit laatste niet gauw zal doen. Dat zou zijn eer te na zijn. Na wat experimenteren was hij er uit. Hij vond een oplossing waar hij zelf niet echt gelukkig mee was, maar de mensen kregen tenminste waar ze recht ophadden: de kalender van Muiden 1050.
+ Dit was de speciale Cornelis Smolders - techniek: haal van één kant van de koker het zwarte dopje af, knijp de kop van de koker een beetje plat en duw het zaakje door de gleuf tot het niet meer verder kan. Gooi als finishing touch het dopje dat je van de koker gehaald hebt door de bus en klaar is Cor.
+ Klaar, dat wel, maar tevreden? Het was nog een heel gepeuter met die dopjes – Cor moest als senior zelfs kracht zetten – maar dit was overkomelijk. Wat hem vooral dwars zat, was dat het letterlijk half werk was. In hele straten staken halve kokers uit de bus. Gelukkig maar dat het karton zo stijf en stevig is dat de kalender niet gauw zou beschadigen.
+ Bewoners die thuis waren toen Cor langskwam, boften. Die hoorden tenminste nog wat gerommel aan de voordeur en waren er gauw bij. Inwoners met een te smalle bus, die op kerstvakantie waren, wachtte bij thuiskomst een teleurstelling in de vorm van een half natgeregende koker. Vooropgesteld dat de jeugd er niet mee aan de haal gegaan was. Maar dat kunnen de buren nog voor geweest zijn, tenminste: voor zover het lukte de koker van buiten uit door de bus te trekken. Dit ging een stuk makkelijker van binnenuit. Hopelijk heeft de Stichting Muiden 1050 voldoende reservekokers om klagende pechvogels op te vangen.
+ Al met al is de firma Smolders er nog steeds zoet mee. Het bezorgen vreet zoveel tijd, dat nu Muiden eindelijk is afgewerkt, het niet waarschijnlijk is dat ze Muiderberg voor Oudjaar nog van de kalender kunnen voorzien. Je kunt natuurlijk niet van de bezorgers eisen dat ze ook nog eens overal aanbellen. Dan hadden ze de kokers net zo goed overal persoonlijk kunnen afgeven, waardoor het nog veel langer zou duren. Cor koos op het laatst voor een tussenweg: als de koker niet verder kon, belde hij aan en liep daarna door.
+ Terugblikkend op het kokerkarwei zegt Cor Smolders: 'Je staat er van te kijken hoe verschillend brievenbussen qua grootte kunnen zijn, terwijl ze toch sprekend op elkaar lijken.' Cor is niet boos op Muiden 1050: 'Die konden er niets aan doen. Zij hebben geen schuld aan dit euvel. Ze hebben zich keurig gehouden aan de standaard brievenbussenmaat die ze van de PTT hadden opgekregen. Wat konden ze meer doen? De Stichting treft geen blaam'.
+ Woonerf of geen woonerf? Je kunt maar beter eieren voor je geld kiezen als je met je auto van het Karveel afkomt. Heb je nu voorrang op het verkeer van links, dat op de Weesperweg aan komt rijden, of toch niet? Theoretisch mag je dan voorrang hebben, maar wat koop je voor je gelijk als een vreemde auto zich in jouw auto boort? Bereid je dan maar voor op een slepende rechtszaak.
+ Wie op wil schieten op de Weesperweg, ziet zijn plan gedwarsboomd door de schansen van Schulp. Dat is andere koek dan de nepdrempels van Van Esveld, die al die jaren een lachertje waren. Geen halve maatregelen deze keer. Alleen: wanneer zal de eerste claim komen van de eigenaar van een sportauto waar de uitlaat van af is gescheurd, of van het slagschip dat zijn spoiler op een drempel achter laat?
+ Lijn 153, het busje uit Weesp, blijft braaf bij de halte wachten tot het tijd is om te vertrekken. Het staat maar te staan langs het gloednieuwe tegelplein voor het bushokje. En het staat op de weg, of liever in de weg, want de inham voor de bus is immers verdwenen. Ook auto's, waarvan de bestuurder de informatiezuil met de plattegrond van Muiden wil raadplegen, nemen noodgedwongen een weghelft in beslag – dat mag niet, maar wat moeten ze anders? Het naburige parkeerterreintje is alleen voor vergunninghouders.
+ De gevolgen laten zich raden. Nu al. Automobilisten vertikken het natuurlijk vierkant om te blijven wachten tot het busje of die auto's eens een keer vertrekken. Ze wurmen er zich gewoon langs. Hoe meer haast ze hebben hoe groter de kans dat ze op een tegenligger knallen, zeker als die óók haast heeft. Maar ja, inhammen voor bussen worden nu eenmaal afgeraden bij Duurzaam Veilig projecten. Het màg wel, maar weinig gemeenten kiezen ervoor. Blijkbaar onder het motto: wie veiligheid wil moet gevaar voor lief nemen. Of is er domweg niet aan gedacht?
+ Als positieve bijdrage geeft Ouwe Muier de gemeente de volgende tip van Per Moolhuizen door: verplaats de informatiezuil naar het terrein voor betaald parkeren naast het kantoor van makelaar Streefkerk. Dan is in elk geval het probleem met de auto's van de zoekende vreemdelingen opgelost.
+ Natuurlijk zijn de busreizigers, onder wie veel oudere Muiers, blij dat je het hele eind naar de tijdelijke halte bij het viaduct niet meer hoeft te lopen. Dat was pure ellende, zeker toen met die ijzige oostenwind. Ook zijn de Muider busreizigers blij dat ze, beter dan Connexxion zelf, weten waar ze moeten zijn als ze bij de halte Brandweerkazerne willen opstappen. Namelijk bij de halte Brandweerkazerne, al staat deze halte op het bord vermeld als 'Amsterdamse Poortburg'. Ze hadden bij de busmaatschappij zeker nog zo'n bordje over.
+ Zodra het om geld verdienen gaat, is Connexxion beter bij de tijd. Een schandalig voorbeeld hiervan is de opstelling van deze openbaar vervoerexploitant bij de aanleg van het fietspad op de brug over het Amsterdam - Rijnkanaal. Dit fietspad is er nog steeds niet omdat Connexxion dwarsligt. Ze claimen een schadevergoeding van € 250.000, - vanwege inkomstenderving.
+ Als er een fietspad komt, moet er zoveel van de weg over de brug worden afgesnoept, dat er een bussluis nodig is, wat weer inhoudt dat de bussen elkaar niet op de brug kunnen passeren. Alsof dat ooit zal gebeuren bij een doordachte dienstregeling. Connexxion moet er niet aan denken dat de ene bus even op de andere moet wachten. Dan maar liever de ruitenwissers aan en roetsscch over die lastige fietsers heen gerost.
+ Wanneer je niet beter weet, zou je haast denken dat er op en rond het Vestingplein meer pijlen naar het verkoopmagazijn van Peter Hulkenberg verwijzen, dan hij in de verkoop heeft. Het magazijn zelf ziet er uit als één groot reclamebord. En dat is wel logisch ook, als je maar drie dagen van het jaar de gelegenheid krijgt om je slag te slaan. Dit kon trouwens wel eens de laatste keer zijn, gezien de verhoogde veiligheidseisen voor vuurwerkopslag en -verkoop.
+ Het was op alle TV journaals te zien en de kranten stonden er vol van: Muier Ton Sijbrands brak zijn eigen wereldrecord blindsimultaan dammen. Onze beroemde stadsgenoot had zich bloedserieus op de aanval voorbereid, vertelde hij tegen de Gooi – en Eemlander. Hij zei: 'Ik mijd ook Taveerne de Mol, hier in het dorp. Is allemaal veel te gezellig'. Wat krijgen we nou? Blindelings een miljoen damstellingen onthouden en je niet herinneren dat je eigen Muiden een stad is? Laat G.K. het niet horen.
+ Het was al bekend dat de uitbreiding van de Jozefschool duurder uit zou vallen, maar dat het zo uit de hand zou lopen, daar keek iedereen tijdens de commissievergadering van op. Wethouder Leupen kwam met het sombere nieuws dat de bouw van de drie lokalen op de huidige school bijna twee keer zo duur zou worden dan was verondersteld, te weten zes ton oud geld per lokaal (1,8 miljoen) in plaats van de drie tot vier ton, dus hooguit 0,9 tot 1,2 miljoen, waar de gemeente eerder van uit was gegaan. 'Een onaanvaardbare investering', oordeelde de wethouder. De uitbreiding lijkt dan ook niet haalbaar.
+ Kan een zo ervaren architect als Wiebe Hofman zich zo erg vergissen als het op begroten aankomt? Even bellen. Wiebe presenteerde kort geleden het ontwerp, dat toen nog gebaseerd was op vier nieuwe lokalen, waarvan één op het schoolplein. Dit gebeurde in een door de gemeente georganiseerde informatieavond, waar veel buurtbewoners op af kwamen. Gezien het voorlopige karakter van het ontwerp kon Wiebe Hofman de wethouder toen nog niet vertellen wat er op het prijskaartje zou komen te staan. Dat het aardig wat zou gaan kosten, zag hij al wel aankomen. Het zou immers technisch nogal wat voeten in de aarde hebben om een etage te plaatsen op deze school - die hij zelf jaren geleden ontwierp, toen er nog geen sprake van 'overbevolking' (indertijd was dan ook geen rekening gehouden met de mogelijkheid van een eerste verdieping).
+ De gemeente maakte zelf een ruwe schatting van de bouwkosten van de uitbreiding. Men kwam uit op de genoemde 1,2 miljoen gulden, ofwel maximaal vier ton per lokaal. Hier gingen de raadsleden mee akkoord. De commissie keek dan ook vreemd op toen Leupen met een bedrag van zes ton per lokaal kwam aanzetten. Wiebe Hofman vertelde Ouwe Muier dat dit bedrag in elk geval niet uit zíjn koker komt. De begroting van de architect op basis van drie in plaats van vier lokalen is, omdat er nog allerlei constructieve en akoestische perikelen onder de loep moesten worden genomen, pas enkele weken oud.
+ Wat speelt er nu precies? Het lijkt wel de Betuwelijn in het klein. Het teleurgestelde bestuur van de Jozefschool zou zich rechtstreeks tot de gemeenteraad kunnen wenden. Dat kan tegenwoordig - dankzij het duale stelsel.
+ Als u naar de 'van-tot' data kijkt op de parkeervergunning en bezoekerspas, die u dit jaar automatisch toegestuurd kreeg, zal het u opvallen dat beide tot 31 december volgend jaar geldig zijn. Dat moet haast wel betekenen dat ze allebei tot die datum ook gratis zijn, want je hoeft toch niet te verwachten dat de gemeente alsnog een rekening stuurt, wanneer ergens in 2003 wordt besloten de burgers een tegemoetkoming in de kosten te vragen.
+ Uit het begeleidend schrijven valt nergens op te maken dat de gemeente dit eventueel van plan is. Ik wil ze niet op een idee brengen, maar ze zouden van de bevolking kunnen eisen, dat we op een goed moment met de parkeerpapiertjes naar het gemeentehuis moeten komen, waar je een bepaald bedrag betaalt en als bewijs een stempel krijgt. Goed bedacht of niet?
+ Ook het postagentschap van Muiderberg schijnt nu gedegradeerd te zijn tot servicepunt, net als in Muiden gebeurd is. En ook in Muiderberg ben je nu aangewezen op de Rabobank, waar je geld uit de muur moet trekken (wat zoals bekend vooral ouderen een onveilig gevoel geeft). Het was niet de afspraak dat het postagentschap Muiderberg zou worden opgeheven. Maar TPG Post pleegt afspraken aan zijn laars te lappen. Zo zou Muiden dankzij de grote handtekeningenactie een aantal postdiensten terugkrijgen. Vergeet het maar. Tot op de dag van vandaag is deze belofte niet ingelost.
+ Toen de projectontwikkelaars en speculanten, gealarmeerd door de publiciteit na de geheime raadsvergadering over het aquaduct – annex Groot Muidenplannen, belangstelling toonden voor de Bloemendalerpolder, haastten de boeren zich een mooie prijs uit de verkoop van hun land te slepen. Dit speelde ruim twee jaar geleden. Terwijl nog steeds niet 100 % vast staat dat de polder zal worden bebouwd, moeten de boeren ervaren dat groot geld gepaard gaat met grof geschut. Ook het afgelopen jaar vonden ze weer geen centjes in hun klompjes die ze bij de schoorsteen hadden neergezet. Sinterklaas reed stilletjes hun huisje voorbij. Van diverse kanten wordt bevestigd dat slechts eenderde van de vijftien boeren heeft gebeurd.
+ Heel vroeger, nog voor Muiden Amuda genoemd werd, schijnt het dat deze nederzetting aan de Vechtmonding 'Amuthon' heette. De Muider scheepswerf Dolman maakte schepen, die aan deze vroegste tijden van Muiden herinnerde. De befaamde schepen van Dolman stonden internationaal bekend als Amuthons (dat thon sloeg dus niet op de koepel waarin het schip draaide zodat de lassers overal goed bij konden). Eigenlijk zou het Muiden 1050 boekje dan ook 'Van Amuthon tot Muiden' moeten gaan heten, en niet 'Van Amuda tot Muiden', zoals in de krant stond.
+ Klasse, die magnifieke Pampus Kerst – en Nieuwjaarskaart van het CDA, die overal in de bus viel. Daar zijn ze, met de Kamerverkiezingen in zicht, toch maar mooi alle anderen mee voor. Ik lees dat het CDA wil werken aan het herstel van het aanzien van de politiek, te beginnen in Muiden en Muiderberg. Als daarmee het terugwinnen van geloofwaardigheid en vertrouwen bedoeld wordt, ben ik van de partij.
+ Boven een advertentie van de Rabobank staat in grote letters 'We geven om u'. In de tekst wordt verwezen naar de sponsoring door deze bank van lokale projecten. Alles tot je dienst, maar zou het niet eerlijker zijn tegenover de klanten om te zeggen 'Wij geven ván u'?
+ Uit de stapel Kerstpost vis ik de e-mail uit Kaapstad van Pieter en Nina Wolff, die eerst al een beetje emigreerden door in Weesp te gaan wonen, en daarna, in september vorig jaar, de grote sprong naar Zuid-Afrika waagden. De Wolffjes schrijven: 'Groetjes aan alle Muiers en vooral Dirk van der Plas van de haringkar. Zijn nieuwe haring is misschien wel de enige reden om toch nog een keer naar Muiden te komen!'
+ Lam en Ta stonden dinsdag voor Kerstmis niet met hun Vietnamese happen op het Vestingplein. Kon niet. Er had zich een Lam en Taatje aangekondigd. Chirstan – niet te verwarren met Christiaan – werd één dag voor Kerstmis geboren, om halfvier 's middags om precies te zijn. Moeder en zoon maken het goed. Vader Lam ook. Alleen vond hij het heel erg dat de klanten dinsdag voor niets kwamen.
+ Het fietspad in de nieuwe bocht van de Weesperweg stond blank na de wolkbreuk van zondag - op maandagnacht. Dat er op deze plaats nog steeds een diepe plas staat, die de fietsers dwingt af te stappen en om te lopen, ligt niet aan de ongekend hoge waterstand van de Singelgracht. Het hemelwater kan niet weg omdat er geen put is. Toen hier nog een plantsoen lag, was veel regen geen probleem.
+ Nu ik het toch over dit punt in de Weesperweg heb: de stippellijnmarkeringen, die de weggebruikers naar de fietspaden voeren, zijn niet bedoeld voor automobilisten, maar voor brommers. Je kunt het zelf uitproberen, maar dan moet je wel meteen door naar de garage.
+ Een ontdekking op de valreep van het oude jaar: op de begraafplaats van het Muiderbos blijken smeedijzeren sierhekken en aluminium bekistingen te zijn gestolen. De waarde wordt geschat op € 17.000. Een en ander is niet verzekerd, want wie verwacht nu zo'n schending?
+ Ook Dirk van der Plas wachtte een verrassing. Zij haringkar was besmeurd met Ajax kreten en een Davidster.
+ In de Gooi – en Eemlander wordt gerept over een aquaduct ónder de Vecht, in plaats van ín de Vecht. Tóch weer, voor de zoveelste keer. En nog wel in een stuk van Tamar de Vries, de journaliste, die Muiden en Muiderberg 'bijhoudt' op een manier die het abonnementsgeld rechtvaardigt.
+ Het laatste nummer van de Nieuwe Weesper gezien? Na op de kop af tachtig jaar zijn ze er mee gestopt. Voor het geval u denkt, dat dit al eerder het geval was: u bent niet de enige.
+ De gemeente Muiden was al gestopt met haar officiële publicaties in de Nieuwe Weesper. Die komen nu in het Vechtjournaal. De eerste stond er al in. En nu maar hopen dat het Vechtjournaal bezorgd wordt.
+ De medewerkers van de Nieuwe Weesper kregen pas twee weken voor de Kerst te horen dat hun krant zou worden opgeheven. Er was bij wijze van spreken geen tijd meer om een woord van afscheid te schrijven. Daar had trouwens niemand lust toe.
+ De Nieuwe Weesper was met zijn tachtig jaar een eerbiedwaardige grijsaard onder de bladen in deze regio. Vroeger moest je gewoon voor het blad betalen, als 'lid' zoals de mensen dat noemden (nog wel trouwens). Oudere Muiers zullen zich de 'Muider Post' herinneren. Dat was een zogeheten kopblad van de Nieuwe Weesper. Deze Muider editie werd later weer in het blad opgenomen. 'Muider Post' stond er altijd rechts boven op de voorpagina. Tot en met het allerlaatste nummer.
+ Toen de Nieuwe Weesper als zoveelste dochter van het Telegraafconcern ineens gratis verspreid werd, was dit het begin van het einde. Langzaam maar zeker ging het bergafwaarts. Minder nieuws, minder advertenties. En nu is dan een blad met een rijke historie even geruisloos als roemloos ten onder gegaan in de laatste, niets ontziende bezuinigingsgolf van het Telegraafconcern.
+ Niet alleen de Nieuwe Weesper was een dochterbedrijf van de Telegraaf. De Gooi – Eemlander is dat ook, zo goed als het Vechtjournaal. Hetzelfde geldt voor het Goois Weekblad: allemaal Telegraaf. Het schijnt trouwens dat ook het Goois Weekblad wordt opgedoekt: per 1 februari.
+ Op een of andere manier slaagt het Telegraafconcern erin zijn dochters tegen elkaar uit te spelen. Ze beconcurreren elkaar wel degelijk, ook al eten ze uit dezelfde ruif. Uit pure vaktrots jutten de verschillende redacties en advertentieafdelingen elkaar op. Deze onderlinge strijd levert maar één overwinnaar op. De aandeelhouder wint.
+ Het allerlaatste krantennieuws is, dat er binnenkort waarachtig wéér een nieuw gratis blad in deze contreien zal gaan verschijnen. Drie keer raden wie dit nieuwe advertentiefuik gaat uitgeven. Precies: het Telegraafconcern.
+ Toen ik, jagend op keutels, op speurtocht ging in de maar liefst zeven pagina's jaaroverzicht van de Gooi – en Eemlander van zaterdag, leek het erop, dat de redactie Muiden had laten vallen. Ons stadje was ver te zoeken tussen de honderden foto's, feiten en feitjes van dit overzicht. Sterker nog: geen enkel nieuws uit Muiden werd kennelijk de moeite waard gevonden om opgenomen te worden.
+ Het enige wat ik kon ontdekken waren een paar regels over het dure trouwen op Pampus en het verzet van de kitesurfers tegen het kitesurfverbod in Muiderberg. Zelfs bij de terugblik op de gemeenteraadsverkiezingen in de regio werd met geen woord over Muiden gerept, terwijl hier toch een politieke aardverschuiving had plaatsgevonden.
+ Waarom doet Muiden niet mee? Er is hier het afgelopen jaar toch waarachtig wel het een en ander gebeurd. Er bekroop me een vervelend gevoel. Alsof Muiden afgeschreven is door de Gooi – en Eemlander. Alsof de (twee jaar geleden nog vijfhonderd) abonnementen hier, gezien de kosten die er tegenover staan, minder opbrengen dan het concern welgevallig is. Alsof de Gooi – en Eemlander zich zal terugtrekken om plaats te maken voor het nieuwe gratis blad, dat binnenkort in deze contreien verschijnt.
+ Catherine Keyl zat vroeger, toen ze nog in Muiderberg woonde voor de PvdA in de gemeenteraad van Muiden. Maar daar heeft ze haar bekendheid niet aan te danken. Wel aan de voortvarendheid waarmee ze als razende reporter het ene na het andere varkentje waste. Het verhaal gaat dat ze, toen ze voor het eerst van Sinn Féin hoorde, haar mouwen opstroopte en zei: 'Waar is die kerel, die ga ik interviewen'. Ze zag er vanaf toen ze ontdekte dat Sinn Féin stond voor de Noord - Ierse vrijheidsbeweging. Of het waar is? Catherine was toen al wereldberoemd in heel Nederland en haar collega's die elkaar dit verhaal gnuivend doorvertelden, níet. Waarschijnlijk allemaal kinnesinne.
+ Is me dat even schrikken. In NRC-Handelsblad van 10 december staat dat de VIB in de Tweede Kamer wil komen. Dit nog wel via een lijstverbinding met Leefbaar Nederland. Nog maar eens goed gekeken. Ja hoor, het staat er: VIB. De Vrije Indische Partij.
+ Bij Piet Lochgies hangt een wondermiddel in de etalage. Het verwijdert olie, vet, teer, bloed, rode wijn, kaarsvet, natte verf en wethouders.
+ U moet dezer dagen eens bij Ome Ko in Kerstsfeer binnenlopen. Hoop eikels achter de bar.
+ Toen Cor Smolders met de kokers met de kalender van Muiden 1050 langs de brievenbussen ging, kreeg hij de vraag of hij soms post uit Papoea Nieuw Guinea aan het rondbrengen was.
+ Van 15 tot en met 20 november 2003 zal in het kader van het jubileumjaar het Vestingplein omgetoverd zijn in een ijsbaan. 'Onder voorbehoud' staat erbij. Nogal wiedes: het moet die week natuurlijk wèl vriezen.
+ Op 4 juni wordt in het kader van Muiden 1050 in Taveerne de Mol een avond voor de Muidense en Muiderbergse schrijvers gehouden. Ik wil er graag met een vriend uit Soest heen. Zou dat mogen?
+ De 21ste april blijf ik ver uit de buurt van de grote festiviteiten. Dan staat er, ik neem aan op de Schulpen, een schandpaal in onze 1050 jarige stad. Ik weet hoe verschillende prominenten over mij denken. Maar misschien dat ze zèlf wel moeten onderduiken.
+ Wacht nog even met het aanschaffen van een computer. Het duurt nog een half jaar eer de raadsstukken van de gemeente Muiden op internet verschijnen.
+ Probleempje. Moet je de bezorgers van de bekende gratis advertentiebladen, die zo vaak niet bezorgd worden, nu een Nieuwjaarsfooi geven of niet? De jongen die zich laatst voor een fooi aan de deur meldde als 'de bezorger van C 1000' heb ik afgepoeierd.
+ Ik wens al mijn mede Muiers veel gevoel voor humor in 2003.