- terug naar het overzicht van hazenkeutels

hazenkeutels door 'Oude Muiderberger'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
'Jonge Zandhaas'
1ste editie 10- januari-2001
hazenkeutels 1 tot en met 9

1. 't Lagerhuys zat zondagmiddag gezellig vol bij het geplande optreden van Noot voor Noot (voorheen Toon voor Toon), het gemengde Muiderbergse zangkoor met zo'n 20 leden. De lokaliteit bleek echter vooral met koorleden gevuld, want toen de zangers en zangeressen het podium betraden, werd het angstvallig leeg in het zaaltje van de plaatselijke horecaondernemer. Bestaat er in Muiderberg zo weinig belangstelling voor cultuur of was er (te) weinig reclame voor dit optreden gemaakt?

2. Noot voor Noot zong als vanouds de sterren van de hemel. Gelukkig was er toch nog wat publiek, want op de eerste etage genoot een uitgebreid gezelschap van een ongetwijfeld vorstelijke lunch. Maar toen het eten op was, verdween de ene na de andere gast met stille trom. Het is te hopen dat deze mensen weg gingen omdat ze niet op dit muzikale intermezzo hadden gerekend. Want aan het zangtalent van deze enthousiaste vierstemmige groep kan hun vertrek toch niet hebben gelegen.

3. Nadat Noot voor Noot was uitgezongen, begon in 't Lagerhuys de nieuwjaarsreceptie van de jeu-de-boules vereniging De Brink. Zo'n kleine 25 leden wisselden de beste wensen met elkaar uit. Kunnen beide evenementen volgend jaar niet worden gecombineerd? De verkleumde boulers hebben dan een opwarmertje en het getalenteerde koor zingt voor een volle zaal. Ideetje?

4. Feit 1: de plaatselijke harmonie G.A. Heinze groeit onder de bekwame leiding van een nieuwe voorzitter uit zijn jasje en zoekt een grotere repetitieruimte. Feit 2: plaatsgenoot Freek de Jonge wil het recente succesvolle gezamenlijke optreden met G.A. Heinze in de gymzaal van De Rijver volgend jaar herhalen. Logisch dat nu samen plannen worden gesmeed om de gymzaal te verbouwen tot repetitieruimte annex schouwburg. Kan de toneelvereniging Stuk voor Stuk alsnog aanschuiven.

5. Ter vervanging van de gymzaal wordt gedacht aan de bouw van een sporthal achter de Rijver. Voordat opnieuw onderzoekskosten worden gemaakt: in de la van Rijver-veteraan Jaap Guntenaar liggen nog stapels bouwontwerpen in zeker 6 varianten. Alleen de zwembadvariant zit daar volgens mij nog niet bij.

6. Heeft u op de traditionele nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur ook goed gekeken naar wie er allemaal aanwezig waren? Deze jonge Muiderberger was even bang dat er weer gemept zou worden.

7. De nieuwe burgemeester van Almere is nog niet hersteld of hij wil laten onderzoeken of uitbreiding naar het westen – dus bouwen in het IJmeer – haalbaar is. Kan zijn huisarts niet een wat langere rustperiode voorschrijven?

8. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat de Flevopolder zelf bedoeld was om huizen te bouwen. Als de zee is volgebouwd, kunnen we de polder dan weer niet laten vollopen? Volgens de berichten gaat dit elders in Nederland immers ook gebeuren.

9. De nog onbewoonde flats in aanbouw buiten de dijk van Almere worden 's avonds mooi uitgelicht. De inwoners van Muiderberg kunnen daardoor niet alleen overdag, maar ook al 's nachts van het fraaie uitzicht genieten. Wat valt er dus nog te klagen?

Jonge Zandhaas



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van hazenkeutels


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: